Видео преглед на печата

сряда, 21 септември 2016 г.

BBC ЗНАНИЕ, брой 81/Септември 2016 г.

ВИРТУАЛЕН СЕКС

Как порнографията в интернет влияе върху мозъка?


Интернет може да бъде интересно, полезно, но и доста опасно място, особено за подрастващите. Ако сте родител, достатъчно е да влезете в някоя популярна търсачка и да напишете „секс“ или „порно“, за да се втурнете веднага да инсталирате всякакви филтри и защити. Разбира се, заобикалянето им не е особен проблем за любопитните тинейджъри, но поне вие ще имате някаква доза спокойствие. Дали?

Днес е много лесно да видите ясни сексуални послания навсякъде, не само в интернет – заслушайте се в някое сутрешно развлекателно предаване по радио или телевизия. В училищната програма обаче упорито продължава да липсва образование и дискусия по проблемите на секса. Голяма част от родителите също не се чувстват удобно да разговарят по темата със своите деца, което понякога води до нежелана бременност или различни заболявания.

В новия брой на сп. ВВС ЗНАНИЕ насочваме вниманието към проблема за липсата на диалог по тези теми, които са съвсем естествени и нормални за едно развито общество. С помощта на нашите експерти разглеждаме въпроса дали и как точно порнографията в интернет влияе върху нашите мозъци. Пристрастяващо ли е наистина гледането на порно и води ли това до увеличен брой сексуални престъпления? Разберете цялата история на страниците на ВВС ЗНАНИЕ – списанието за интересната наука.


В БРОЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ И ОЩЕ:

Лято и здраве
Разходка в Помпей
Аптека под вълните
Загадка на 8000 години под София

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads